Nieuws 

 • Grootste prijsstijging in Groningen, meeste woningverkoop in Flevoland

  Grootste prijsstijging in Groningen, meeste woningverkoop in Flevoland

  23 januari 2020

  In het vierde kwartaal van 2019 waren in alle provincies bestaande koopwoningen duurder dan een jaar geleden. Het grootst was de prijsstijging in de provincie Groningen. Ook het aantal verkopen lag in bijna alle provincies hoger dan een jaar eerder. Dit blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.

  Lees verder
 • Woningnood: ‘zo erg is het sinds WOII niet geweest’

  Woningnood: ‘zo erg is het sinds WOII niet geweest’

  22 januari 2020

  VBO-directeur, Hans van der Ploeg, werd geïnterviewd over de woningnood. VBO is voorstander van zo snel mogelijk meer bouwen en dat er stevig wordt ingegrepen door de overheid. Lees het volledige artikel.

  Lees verder
 • Prijzen nieuwbouw- koopwoningen ruim 6 procent hoger

  Prijzen nieuwbouw- koopwoningen ruim 6 procent hoger

  22 januari 2020

  In het derde kwartaal van 2019 waren nieuwbouw koopwoningen 6,3 procent duurder dan een jaar eerder. De prijzen van bestaande koopwoningen stegen in dezelfde periode ook met 6,3 procent. Daarmee bevindt Nederland zich met betrekking tot de huizenprijsontwikkeling in de Europese middenmoot. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS en het Kadaster.

  Lees verder
 • In Deel 2 van Radar Extra, de Woningnoodramp onderzoekt Antoinette Hertsenberg de lastige positie van middeninkomens op de woningmarkt.

  In Deel 2 van Radar Extra, de Woningnoodramp onderzoekt Antoinette Hertsenberg de lastige positie van middeninkomens op de woningmarkt.

  18 december 2019

  Maar liefst 1,6 miljoen huishoudens in Nederland vallen in de officiële definitie van een middeninkomen. Het gaat om alleenstaanden en gezinnen die tussen de 38.000 en 54.000 euro bruto per jaar verdienen. Als je de huishoudens meerekent die tegen deze inkomensgrenzen aan zitten en er net buiten vallen, gaat het om miljoenen personen die moeite hebben een woning te vinden of door te stromen naar een nieuw huis.

  Lees verder
 • Antoinette Hertsenberg in gesprek met VBO-directeur Hans van der Ploeg

  Antoinette Hertsenberg in gesprek met VBO-directeur Hans van der Ploeg

  12 december 2019

  De woningmarkt staat ernstig onder druk. Het tekort aan woningen in Nederland is enorm gegroeid en opgelopen tot zo’n 300.000. Dit heeft ertoe geleid dat er dagelijks 8500 kinderen in een daklozenopvang slapen.

  Lees verder
 • Ander boetebeleid energielabel woningen

  Ander boetebeleid energielabel woningen

  29 augustus 2019

  Vanaf 3 juli 2019 verandert het boetebeleid bij het energielabel voor woningen. De boetebedragen gaan omlaag. Tegelijkertijd krijgen woningverkopers direct een boete als het energielabel ontbreekt. Voorheen was dat een voorwaardelijke geldstraf.

  Lees verder