Nieuws 

 • In Deel 2 van Radar Extra, de Woningnoodramp onderzoekt Antoinette Hertsenberg de lastige positie van middeninkomens op de woningmarkt.

  In Deel 2 van Radar Extra, de Woningnoodramp onderzoekt Antoinette Hertsenberg de lastige positie van middeninkomens op de woningmarkt.

  18 december 2019

  Maar liefst 1,6 miljoen huishoudens in Nederland vallen in de officiële definitie van een middeninkomen. Het gaat om alleenstaanden en gezinnen die tussen de 38.000 en 54.000 euro bruto per jaar verdienen. Als je de huishoudens meerekent die tegen deze inkomensgrenzen aan zitten en er net buiten vallen, gaat het om miljoenen personen die moeite hebben een woning te vinden of door te stromen naar een nieuw huis.

  Lees verder
 • Antoinette Hertsenberg in gesprek met VBO-directeur Hans van der Ploeg

  Antoinette Hertsenberg in gesprek met VBO-directeur Hans van der Ploeg

  12 december 2019

  De woningmarkt staat ernstig onder druk. Het tekort aan woningen in Nederland is enorm gegroeid en opgelopen tot zo’n 300.000. Dit heeft ertoe geleid dat er dagelijks 8500 kinderen in een daklozenopvang slapen.

  Lees verder
 • Ander boetebeleid energielabel woningen

  Ander boetebeleid energielabel woningen

  29 augustus 2019

  Vanaf 3 juli 2019 verandert het boetebeleid bij het energielabel voor woningen. De boetebedragen gaan omlaag. Tegelijkertijd krijgen woningverkopers direct een boete als het energielabel ontbreekt. Voorheen was dat een voorwaardelijke geldstraf.

  Lees verder
 • ’Starter reddeloos zonder hulp overheid en banken’ OPINIE Hans van der Ploeg, directeur VBO

  ’Starter reddeloos zonder hulp overheid en banken’ OPINIE Hans van der Ploeg, directeur VBO

  28 augustus 2019

  Niet de hoge huizenprijzen, maar het gebrek aan financieringsmogelijkheden zorgt ervoor dat starters moeilijk aan een woning komen. Er zijn financiële en fiscale maatregelen nodig om ze op weg te helpen, betoogt Hans van der Ploeg van makelaars- en taxateursvereniging VBO.

  Lees verder
 • Huurbeleid 2019

  Huurbeleid 2019

  8 februari 2019

  Maximale huurverhogingspercentages zelfstandige en onzelfstandige woningen per 1 juli 2019

  Lees verder