Nieuws 

 • Coronavirus - ONLINE BEZICHTIGEN

  Coronavirus - ONLINE BEZICHTIGEN

  18 maart 2020

  In verband met het coronavirus bieden wij een innovatie binnen Groenendael Makelaardij B.V. aan. Vanaf nu is het mogelijk om een object op afstand te bezichtigen.

  Lees verder
 • Ook na versoepeling blijft PFAS-norm probleem voor bouw en infrasector

  Ook na versoepeling blijft PFAS-norm probleem voor bouw en infrasector

  21 februari 2020

  De bouw en infrasector hebben veel last van de hogere PFAS-norm ondanks dat deze in december al versoepeld is. Vertraging en hogere kosten zijn het gevolg. Dit meldt brancheorganisatie Bouwend Nederland die een enquête heeft uitgevoerd onder ruim 350 bedrijven.

  Lees verder
 • Forse rekenfout in klimaatplan: hogere kosten voor huiseigenaren

  Forse rekenfout in klimaatplan: hogere kosten voor huiseigenaren

  20 februari 2020

  Huiseigenaren en woningcorporaties zijn fors meer geld kwijt om huizen te vergroenen dan het kabinet tot nu toe heeft voorgespiegeld. Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) geeft toe dat de kosten te laag zijn ingeschat. ,,Het gaat om grote bedragen.’’

  Lees verder
 • Gemiddelde verkoopprijs woning voor het eerst boven de 3 ton

  Gemiddelde verkoopprijs woning voor het eerst boven de 3 ton

  19 februari 2020

  De gemiddelde verkoopprijs van een bestaande koopwoning kwam vorig jaar uit op 308.000 euro. Het is voor het eerst sinds de metingen dat de gemiddelde prijs hoger ligt dan 300.000 euro, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag.

  Lees verder
 • Zo krijg je de beste prijs voor je huis

  Zo krijg je de beste prijs voor je huis

  30 januari 2020

  Hoe krijg jij de beste prijs voor je huis? Een VBO-makelaar is jouw vertrouwde kennispartner die biedingen en voorwaarden voor je afweegt en hierover adviseert. Zo kun je erop vertrouwen dat jij de beste prijs krijgt voor je woning.

  Lees verder
 • Aankoopmakelaar

  Aankoopmakelaar

  30 januari 2020

  Bij het slagen van uw aankoop brengen wij standaard € 1.395,- (inclusief btw) in rekening!

  Lees verder
 • Binnenstedelijk bouwen legt een bom onder bouwopgave

  Binnenstedelijk bouwen legt een bom onder bouwopgave

  25 januari 2020

  De bouw van nieuwbouwwoningen gaat dit jaar 5 procent inzakken en volgend jaar 5,5 procent, voorspelt het Economisch Instituut voor de Bouw. In het artikel dat op 22 januari 2020 werd gepubliceerd op de website van Cobouw zeggen zij o.a. dat sterk opgelopen bouwkosten, een toenemend aandeel van binnenstedelijk bouwen en personeelstekorten de vergunningverlening afgelopen jaar drukten. VBO stelt dat binnenstedelijk bouwen een bom legt onder bouwopgave. Overheid mede debet aan tekort geschikte nieuwbouwwoningen

  Lees verder
 • Economisch instituut somber: 'Bouw groeit twee jaar niet door stikstofcrisis'

  Economisch instituut somber: 'Bouw groeit twee jaar niet door stikstofcrisis'

  24 januari 2020

  VBO vindt dat er zo snel mogelijk meer woningen gebouwd moeten worden en dat er stevig door de overheid moet worden ingegrepen. Daarom betreuren wij de verwachtingen van het EIB. Hierin wordt VBO-directeur Hans van der Ploeg geinterviewd over VBO's standpunt wat betreft het tekort aan woningen en de bouwproductie.

  Lees verder
 • Grootste prijsstijging in Groningen, meeste woningverkoop in Flevoland

  Grootste prijsstijging in Groningen, meeste woningverkoop in Flevoland

  23 januari 2020

  In het vierde kwartaal van 2019 waren in alle provincies bestaande koopwoningen duurder dan een jaar geleden. Het grootst was de prijsstijging in de provincie Groningen. Ook het aantal verkopen lag in bijna alle provincies hoger dan een jaar eerder. Dit blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.

  Lees verder
 • Woningnood: ‘zo erg is het sinds WOII niet geweest’

  Woningnood: ‘zo erg is het sinds WOII niet geweest’

  22 januari 2020

  VBO-directeur, Hans van der Ploeg, werd geïnterviewd over de woningnood. VBO is voorstander van zo snel mogelijk meer bouwen en dat er stevig wordt ingegrepen door de overheid. Lees het volledige artikel.

  Lees verder