Nieuws 

 • Het coronavirus heeft nog geen grote effecten op de woningmarkt

  Het coronavirus heeft nog geen grote effecten op de woningmarkt

  22 april 2020

  Het Kadaster, openbaar register van al het vastgoed, stelt dat het coronavirus nog geen grote effecten heeft op de woningmarkt. Het grootste effect is zichtbaar in de oriënterende fase van de zoektocht naar een nieuwe woning. Dat het effect in deze fase nu nog het grootst is, is logisch te verklaren.

  Lees verder
 • Geen gedwongen woningverkopen tot de zomer vanwege coronavirus

  Geen gedwongen woningverkopen tot de zomer vanwege coronavirus

  8 april 2020

  VBO strijdt voor een stabiele woningmarkt waarin iedereen zijn of haar woonwensen kan vervullen. Tijdens deze coronacrisis is de twijfel bij mensen toegeslagen. Wel of niet verhuizen? Kan ik mijn woning nog wel betalen? En is het verstandig om nu een nieuwe hypotheek aan te vragen? Wij zijn blij met de beslissing in onderstaand bericht en vinden het een mooi initiatief.

  Lees verder
 • Coronavirus - ONLINE BEZICHTIGEN

  Coronavirus - ONLINE BEZICHTIGEN

  18 maart 2020

  In verband met het coronavirus bieden wij een innovatie binnen Groenendael Makelaardij B.V. aan. Vanaf nu is het mogelijk om een object op afstand te bezichtigen.

  Lees verder
 • Ook na versoepeling blijft PFAS-norm probleem voor bouw en infrasector

  Ook na versoepeling blijft PFAS-norm probleem voor bouw en infrasector

  21 februari 2020

  De bouw en infrasector hebben veel last van de hogere PFAS-norm ondanks dat deze in december al versoepeld is. Vertraging en hogere kosten zijn het gevolg. Dit meldt brancheorganisatie Bouwend Nederland die een enquête heeft uitgevoerd onder ruim 350 bedrijven.

  Lees verder
 • Forse rekenfout in klimaatplan: hogere kosten voor huiseigenaren

  Forse rekenfout in klimaatplan: hogere kosten voor huiseigenaren

  20 februari 2020

  Huiseigenaren en woningcorporaties zijn fors meer geld kwijt om huizen te vergroenen dan het kabinet tot nu toe heeft voorgespiegeld. Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) geeft toe dat de kosten te laag zijn ingeschat. ,,Het gaat om grote bedragen.’’

  Lees verder
 • Gemiddelde verkoopprijs woning voor het eerst boven de 3 ton

  Gemiddelde verkoopprijs woning voor het eerst boven de 3 ton

  19 februari 2020

  De gemiddelde verkoopprijs van een bestaande koopwoning kwam vorig jaar uit op 308.000 euro. Het is voor het eerst sinds de metingen dat de gemiddelde prijs hoger ligt dan 300.000 euro, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag.

  Lees verder
 • Zo krijg je de beste prijs voor je huis

  Zo krijg je de beste prijs voor je huis

  30 januari 2020

  Hoe krijg jij de beste prijs voor je huis? Een VBO-makelaar is jouw vertrouwde kennispartner die biedingen en voorwaarden voor je afweegt en hierover adviseert. Zo kun je erop vertrouwen dat jij de beste prijs krijgt voor je woning.

  Lees verder
 • Aankoopmakelaar

  Aankoopmakelaar

  30 januari 2020

  Bij het slagen van uw aankoop brengen wij standaard € 1.395,- (inclusief btw) in rekening!

  Lees verder
 • Binnenstedelijk bouwen legt een bom onder bouwopgave

  Binnenstedelijk bouwen legt een bom onder bouwopgave

  25 januari 2020

  De bouw van nieuwbouwwoningen gaat dit jaar 5 procent inzakken en volgend jaar 5,5 procent, voorspelt het Economisch Instituut voor de Bouw. In het artikel dat op 22 januari 2020 werd gepubliceerd op de website van Cobouw zeggen zij o.a. dat sterk opgelopen bouwkosten, een toenemend aandeel van binnenstedelijk bouwen en personeelstekorten de vergunningverlening afgelopen jaar drukten. VBO stelt dat binnenstedelijk bouwen een bom legt onder bouwopgave. Overheid mede debet aan tekort geschikte nieuwbouwwoningen

  Lees verder
 • Economisch instituut somber: 'Bouw groeit twee jaar niet door stikstofcrisis'

  Economisch instituut somber: 'Bouw groeit twee jaar niet door stikstofcrisis'

  24 januari 2020

  VBO vindt dat er zo snel mogelijk meer woningen gebouwd moeten worden en dat er stevig door de overheid moet worden ingegrepen. Daarom betreuren wij de verwachtingen van het EIB. Hierin wordt VBO-directeur Hans van der Ploeg geinterviewd over VBO's standpunt wat betreft het tekort aan woningen en de bouwproductie.

  Lees verder