Teckop 9, Kamerik

Teckop 9, Kamerik

Swipe voor meer foto's

Omschrijving

STATIGE EN RIANTE WOONBOERDERIJ LANDGOED “HOFSTEDE DE WINTER”
Op korte afstand van Amsterdam, Schiphol en Utrecht ligt de monumentale boerderij in het prachtige provinciale stiltegebied Teckop. Hier staat de droom van degene die op zoek is naar ruimte voor werk, recreatie en rust of om bijvoorbeeld zijn creativiteit te kunnen ontplooien. Met een perceel van maar liefst 12.840 m2 waarop staat: de boerderij, het zomerhuis, de hooiberg en een nog af te bouwen derde woning is het goed toeven op het landgoed “Hofstede De Winter” Het rijksmonument, is oorspronkelijk gebouwd in 1675 en in de negentiger jaren volledig onder Monumentenzorg gerestaureerd. Het is een object met aantrekkelijke ingrediënten: historie, ruimte, landelijk wonen en een overvloed aan mogelijkheden voor een of meerdere gezinnen c.q. bedrijf. Dat gevoegd bij de vele fiscale voordelen van een landgoed en een Rijksmonument maakt dit tot een uniek aanbod. Kortom: Buitenaf wonen, maar toch “met elkaar”.

Indeling

Woonboerderij:
w.o. = 282 m²

Via een elektrisch toegangshek, langs de woonboerderij met rieten kap bereiken we de voordeur. Entree, vestibule met meterkast en de toegangsdeur naar de eetkamer. Via de ruime hal is de deur naar de voorkamer. Deze voorkamer heeft een houten vloer, balkenplafond en imposante openhaard met antiek tegeltableau aen "oude witjes" tegen de schoorsteen. Naast de voorkamer is, via de vouwdeuren, de naast gelegen eetkamer. Er is vanuit deze kamers een prachtig uitzicht over de voortuin en weiden. Terug naar de brede, centrale gang met oude zeventiende eeuwse plavuizen. De "wintertuin" aan het einde van de gang met glazen deuren springt direct in het oog. Aan de westzijde van de hal is de ruime eetkeuken met kookeiland en een schouw met oude tableaus en een Rayburn fornuis. Naast de eetkeuken is de bijkeuken met kastenwand en aanrecht. Aan de oostzijde van de brede hal is de toiletruimte, de tweede bijkeuken/wasruimte met toegang naar de (voorheen kaaskelder) kelderruimte. Hiernaast liggen de twee badkamers (inclusief sauna). In de hal bevindt zich de trap naar de verdieping.

De "wintertuin", met een stenen vloer en de grote glazen openslaande deuren met uitzicht op de binnenplaats en hooiberg. Deze ruimte heeft een hoog plafond en net uit het midden, is een acht meter diepe gemetselde waterput gesitueerd.

Zomerhuis:
w.o. = 89 m²
Direct aan de westzijde van de woonboerderij staat het oorspronkelijke zomerhuis. Het zomerhuis is verbouwd tot een volwaardig tweede woning, opgetrokken van steen en met gedeeltelijk-, houtengevelbeschieting en heeft een zadeldak. Zowel aan de voorzijde als de achterzijde is er een weids uitzicht over het landgoed. Via de houten aanbouw met licht doorlatende dakbedekking is de voordeur. Direct na de voordeur komen we in een ruime, centrale hal met toegangsdeuren naar de toiletruimte, woonkamer met halfopen moderne inbouwkeuken, de fraai afgewerkte badkamer, de diepe achterkamer en de trapopgang naar de verdieping.

Schuur/atelier, annex woning met garage:

Weet u het nog? Vanuit de wintertuin is er niet alleen uitzicht op de binnenplaats en de hooiberg maar ook naar de schuur, atelier annex woning en de garage.
Deze schuur, derde woonruimte heeft aan de voorzijde twee glazen vouwdeuren met houten deuren. Aan de achterzijde dito schuifpui met uitzicht over de achtertuin en polder. De totale oppervlakte van het woongedeelte bedraagt hier ca 130 m² In deze ruimte zijn technische voorbereidingen getroffen voor de keuken, badkamer en de toiletruimte. Gipsen plafond is aangebracht.
Direct aan deze schuur annex woonruimte is de garage gesitueerd van ca 75 m².

1e verdieping

Woonboerderij verdieping:
w.o. = 63 m²

Ruime overloop met dakvenster. Via de overloop naar de kleedruimte met kastenwand en wastafel en toilet met dakvenster. Via deze kleedkamer naar de aan de voorzijde gelegen slaapkamer. De slaapkamer heeft in het oog springende houten dakspanten. Ook hier een prachtig uitzicht over de weilanden.
Terug naar de overloop, waar aan de achterzijde de tweede slaapkamer is met aan beide zijden een dakvenster. Direct aansluitend aan deze tweede slaapkamer de derde slaapkamer met twee dakvensters en een raam uitkijkend op de "wintertuin".

Zomerhuis verdieping
w.o. = 53 m²

Overloop, ruime slaapkamer aan de voorzijde met rondvenster. Vanaf de overloop naar de tweede slaapkamer met dakkapel, direct aansluitend een tussenruimte met aparte toilet en wasruimte. Ook hier direct aansluitend aan de tussenruimte de derde slaapkamer met twee dakvensters en aan de achterzijde uitzicht over het polderlandschap.

Schuurwoning met garage:
Via de houten trap naar een grote geïsoleerde verdieping. Deze verdieping is naar eigen inzicht in te delen. Drie slaapkamers met een tweede badkamer behorende tot de mogelijkheden.

Tuinen

Op het landgoed treft u waterpartijen, weiland en bos aan.

Bijzonderheden

Zeventiende eeuwse boerderij, die in de begin jaren 90 van de vorige eeuw volledig is gerestaureerd.
Landgoedstatus aangeleund met Teckop 11.

Fiscale voordelen: Rijksmonument, aftrek voor onderhoud, landgoedstatus; geen overdrachtsbelasting, lagere WOZ (waarde thans nog geen zes ton), 50 0f 100 procent vrijstelling van successiebelasting, geen vennootschapsbelasting.

Het zomerhuis heeft zijn eigen tussenmeter voor gas, water en elektra.
58 zonnepanelen met een opbrengst van 11.000 kWh per jaar.
Maandelijks bedrag, na aftrek van teruglevering stroom, 7000 kWh, 30,00 euro.
Vloerverwarming in de boerderij op de begane grond behoudens de voorkamers radiatoren.
Alle gebouwen zijn volledig van isolatie voorzien, inclusief de beglazing behoudens de stalramen.
Stofzuig- en wateronthardingsinstallatie in de woonboerderij.

Centrale verwarmingsketel in het zomerhuis bouwjaar 2016
Centrale verwarmingsketel in de woonboerderij bouwjaar 2003
Hooiberg met een doorsnede van 12 meter direct naast de woonboerderij.
In 2015 is de rieten kap aan de westzijde vernieuwd.
In 2018 is de woonboerderij, het zomerhuis en de schuurwoning aan de buitenzijde geschilderd.

Op het landgoed treft u waterpartijen, weiland, moes- en bloementuin en bos aan.


Kenmerken

Postcode
3471 HG
Bouwjaar
1675
Gebruiks opp. wonen
487 m²
Inhoud
1906 m³
Perceel oppervlakte
12840 m²
Externe bergruimten
333 m²
Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
6
Aantal woonlagen
2
Balkon
Nee
Garage
Ja
Berging
Ja
Tuin
Ja
Terug naar overzicht