Teckop 9, Kamerik

Teckop 9, Kamerik

Categorie:
Woningen & appartementen
Vraagprijs:
€ 1.875.000,- k.k.
Documenten:

Swipe voor meer foto's

Omschrijving

Landgoed “Hofstede De Winter” Vlakbij de stad op 15 autominuten van Amsterdam en Utrecht (en met een eigen bushalte) staat de droom van diegene die op zoek is naar karaktervolle woonhuizen met ruimte voor werk, recreatie en rust. Een perceel van 12.840 m2 met boerderij (rijksmonument), zomer/ bakhuis, hooiberg en een nog af te bouwen atelier/ kantoorruimte. Het is een object met aantrekkelijke ingrediënten: historie, ruimte, landelijk wonen en een overvloed aan mogelijkheden voor één of meerdere gezinnen c.q. bedrijf. De gemeente heeft verklaard  medewerking te verlenen aan de benodigde vergunningen. Dit gevoegd bij de fiscale voordelen van een landgoed en een rijksmonument maakt dit tot een uniek aanbod. 

Indeling

Woonboerderij (w.o. = 282 m²) Entree, hal met deur naar centrale gang en deuren naar de eetkamer en zitkamer. De voorkamer, met schouw met witjes en antiek tegeltableau. Het centrale deel van de boerderij heeft oude 17e -eeuwse plavuizen en de originele draagbalken. De ruime eetkeuken met kookeiland en een schouw met oude tegeltableaus en een Rayburn fornuis. Daarnaast de bijkeuken met kastenwand en aanrecht. Aan de oostzijde van de brede hal is de toiletruimte, de tweede bijkeuken/wasruimte met toegang naar de kelder met vliering. Twee badkamers (inclusief sauna) en aan de achterzijde de grote leefruimte van ca 100 m². Op de verdieping (w.o. = 63 m²) vanaf de ruime overloop naar de kleedkamer met wastafel en toilet naar de slaapkamer aan de voorzijde. Van de overloop naar de achterzijde met een tweede slaapkamer en derde slaapkamer.

Zomerhuis (w.o. = 89 m²) Het zomerhuis is opgetrokken met steen en hout en heeft een zadeldak en is rondom geïsoleerd. De woning is afgewend van de binnenplaats achter de boerderij, waardoor ongestoorde bewoning mogelijk is. Zowel aan de voorzijde als de achterzijde is er een weids uitzicht over het landgoed. Aan de voorzijde is eigen parkeerruimte voor twee auto’s. Via de houten serre-aanbouw is de voordeur. Direct na de voordeur komen we in een ruime, centrale hal met toegangsdeuren naar de toiletruimte, woonkamer met halfopen keuken, de badkamer, de ruime achterkamer, wasruimte en de trapopgang naar de verdieping. Op de verdieping (w.o. = 53 m²) via de overloop een ruime slaapkamer aan de voorzijde met rond gietijzeren venster. Vanaf de overloop naar de tweede slaapkamer met dakkapel, direct aansluitend een tussenruimte met aparte toilet en wasruimte en de derde slaapkamer. 

Atelier/ kantoorruimte met garage/ werkplaats (w.o. = 120 m²) De derde ruimte heeft aan de voorzijde twee glazen vouwpuien met extra houten buitendeuren en is rondom geïsoleerd. Aan de achterzijde een schuifpui met uitzicht over de polder. Via de gang naar de pantry/ badkamer, de toiletruimte en garage/ werkplaats. Via de trap naar een grote verdieping (w.o. =95 m²) met een grote kamer, overige ruimte is naar eigen inzicht in te delen. Drie kamers met een tweede toilet behoren tot de mogelijkheden. De garage/werkplaats (w.o. = 83 m²) met dubbele houten deuren aan beide zijden is voorzien van krachtstroom en een motortakel. 

Hooiberg (90 m²) Op de binnenplaats achter de boerderij staat een originele hooiberg met 3 betonnen roeden uit 1928 en een stalen golfplaten dak. De berg (doorsnede 12 m) is thans in gebruik als overdekt terras. 

Pergola met zonnepanelen Achter het atelier/ kantoorruimte is op de fundamenten van de stal een pergola van 30 x 5 m gebouwd met daarop 58 zonnepanelen (eventueel nog uit te breiden). De zonnepanelen liggen uit het zicht van de historische gebouwen. 

1e verdieping

First floor farm house
63 m2 living quarters

Spacious landing with Velux roof windows. Through the door on the left, is a dressing room and en-suite toilet and basin, which leads to the master bedroom located at the front of the house, with eye-catching wooden beams and trusses. From which there is a gorgeous view over the meadows.

On the right side of the landing is the second bedroom with Velux roof windows on both sides. Directly adjacent to this second bedroom the third bedroom with also two roof windows and a window overlooking the "winter garden" living room.

First floor summerhouse
53 m2 living quarters
Overflow, spacious bedroom at the front with round window. Starting from the landing to the second bedroom with dormer window, directly followed by a space with separate toilet and basin. Adjacent the third bedroom with two roof windows and at the rear view of the polder landscape.

Tuinen

Op het landgoed treft u waterpartijen, weiland, fruitbomen, moes- en bloementuin en bos aan.

Bijzonderheden

Zeventiende -eeuwse boerderij, die in de begin jaren 90 van de vorige eeuw volledig is gerestaureerd.

NSW-landgoedstatus aangeleund met Teckop 11.

Fiscale voordelen: Rijksmonument, subsidie voor onderhoud, landgoedstatus; geen overdrachtsbelasting, lagere WOZ -waarde, 50 of 100 procent vrijstelling van successiebelasting, geen vennootschapsbelasting voor een op het landgoed gevestigd bedrijf. 

Het zomerhuis en atelier/ kantoorruimte hebben tussenmeters voor gas, water en elektra. 

58 zonnepanelen met een opbrengst van ongeveer 11.000 kWh per jaar. Maandelijks energiebedrag, na aftrek van terug levering stroom, 7000 kWh, 30,00 euro. 

Houtkachel gekoppeld aan de centrale verwarming. 

Vloerverwarming in de boerderij op de begane grond behoudens de voorkamers met radiatoren. 

Alle gebouwen zijn volledig van isolatie voorzien, inclusief de beglazing, behoudens de authentieke gietijzeren stalramen. 

Tevens zijn zij voorzien van mechanische afzuiging. Centrale stofzuig- en wateronthardingsinstallatie in de woonboerderij en atelier/ kantoorruimte.

Centrale verwarmingsketel in het zomerhuis bouwjaar 2016 

Centrale verwarmingsketel in de woonboerderij bouwjaar 2003

 In 2015 is de rieten kap aan de westzijde vernieuwd. 

In 2018 is de woonboerderij, het zomerhuis en het atelier/ kantoorruimte aan de buitenzijde geschilderd. 

Op het landgoed treft u waterpartijen, weiland, moes- en bloementuin en bos aan. 

WOERDEN:
De gemeente Woerden bestaat uit ca. 52.500 inwoners met een uitgebreid voorzieningenpakket van met onder meer vele basisscholen, voortgezet onderwijs van lagere technisch onderwijs tot gymnasium, sportverenigingen en vele winkels in het centrum maar ook in het winkelcentrum in de directe omgeving.

Woerden ligt centraal tussen de steden Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Den Haag. Met de auto bent u binnen 5 minuten op de A2 en binnen 30 minuten van de luchthaven (Schiphol).

Woerden, centraal gelegen in het Groene Hart, heeft een bruisend centrum met volop parkeergelegenheid, op korte afstand van het station, met al haar monumentale panden, modieuze kledingwinkels, warme bakkers, ambachtelijke slagers en bruine cafés. Aangrenzend het gezellige stadsplein met zonnige terrassen en restaurants van uiteenlopende stijl en smaak.
Woerden is door haar centrale ligging in het Groene Hart het ideale start- en finishpunt voor wandel- en fietsroutes.

Mocht u na lezen interesse hebben om meer informatie te ontvangen over deze woning of wilt de woning bezichtigen? Neem dan contact op met ons kantoor.

NEN2580:
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. “Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld.

Koopovereenkomst:
De koopovereenkomst is pas rechtsgeldig na ondertekening van verkoper en koper: Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig, eer is nog geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige transactie als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens nog niet gezien als een ondertekende koopovereenkomst.

Fotografie:
TEXT EXTRA Daniëlle Verweij

Kenmerken

Postcode
3471 HG
Bouwjaar
1675
Gebruiks opp. wonen
487 m²
Inhoud
1906 m³
Perceel oppervlakte
12840 m²
Externe bergruimten
333 m²
Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
3
Aantal woonlagen
2
Balkon
Nee
Garage
Ja
Berging
Nee
Tuin
Nee
Terug naar overzicht