Swipe voor meer foto's

Omschrijving

Landgoed met 2 woningen en een derde in aanbouw.
Op 20 autominuten van Amsterdam en Utrecht staat de droom van degene die op zoek is naar ruimte voor werk, recreatie en rust of om bijvoorbeeld zijn creativiteit te kunnen ontplooien. Een perceel van 12.840 m2 met boerderij (rijksmonument), zomerhuis, hooiberg en een nog af te bouwen schuurwoning vormt het landgoed “Hofstede De Winter”. Het is een object met aantrekkelijke ingrediënten: historie, ruimte, landelijk wonen en een overvloed aan mogelijkheden voor een of meerdere gezinnen c.q. bedrijf Dat gevoegd bij de fiscale voordelen van een landgoed en een Rijksmonument maakt dit tot een uniek aanbod.

Indeling

Indeling
Woonboerderij:
w.o. = 282 m²
Via een elektrisch toegangshek, langs de 100- jarige leikastanjes, leilindes en woonboerderij met rieten kap bereiken we de voordeur. Entree, hal met deur naar centrale gang en deuren naar de eetkamer en zitkamer. De voorkamer, met schouw en antiek tegeltableau, heeft de originele details, evenals de naastgelegen eetkamer. Het centrale deel van de boerderij heeft oude 17e -eeuwse plavuizen en de originele draagbalken. De ruime eetkeuken met kookeiland en een schouw met oude tegeltableaus en een Rayburn fornuis. De bijkeuken met kastenwand en aanrecht. Aan de oostzijde van de brede hal is de toiletruimte, de tweede bijkeuken/wasruimte met toegang naar de kelder met vliering. Twee badkamers (inclusief sauna).
Op de verdieping (w.o. = 63 m²) komt u via

de ruime overloop in de kleedkamer met wastafel en toilet naar de aan de voorzijde gelegen slaapkamer. Van de overloop naar de achterzijde met tweede slaapkamer en aansluitend aan deze tweede slaapkamer de derde slaapkamer.

Zomerhuis:
w.o. = 89 m²
Het zomerhuis is een volwaardige tweede woning, opgetrokken van steen en met gedeeltelijk-, houtengevelbeschieting en heeft een zadeldak en is rondom geïsoleerd. De woning is afgewend van de binnenplaats achter de boerderij, waardoor ongestoorde bewoning mogelijk is. Aan de voorzijde is eigen parkeerruimte voor twee auto’s. Via de houten aanbouw met licht doorlatende dakbedekking is de voordeur. Direct na de voordeur komen we in een ruime, centrale hal met toegangsdeuren naar de toiletruimte, woonkamer met halfopen keuken, de badkamer, de ruime achterkamer en de trapopgang naar de verdieping.
Op de verdieping (w.o. = 53 m²) komt u via een overloop in een ruime slaapkamer aan de voorzijde met rond gietijzeren venster en naar de tweede slaapkamer met dakkapel, direct aansluitend een tussenruimte met aparte toilet en wasruimte en aansluitend de derde slaapkamer.

Schuurwoning , annex atelier /kantoorruimtemet garage
w.o.= 200 m²
Deze voor meerdere doeleinden geschikte derde (woon)ruimte heeft aan de voorzijde twee vouwpuien en is rondom geïsoleerd. Aan de achterzijde een schuifpui met uitzicht over de achtertuin en polder. De totale oppervlakte van het huidig geplande woongedeelte bedraagt hier ca 120 m² In deze ruimte zijn alle technische voorbereidingen getroffen voor de keuken, badkamer en de toiletruimte. Gestucte plafonds met extra isolatie zijn aangebracht. De wanden zijn glad gestuct, de verlichting en verdere stroomvoorziening is aangebracht, ook de centrale stofzuiger is voorbereid.
Direct aan de woonruimte is de garage gesitueerd van ca 85 m².

Vanuit de hal zijn alle ruimten bereikbaar, zo ook de trap naar een grote verdieping (w.o.= 90 m²) met twee ruimten. Deze verdieping is naar eigen inzicht in te delen bijvoorbeeld drie slaapkamers met een tweede badkamer behoort tot de mogelijkheden.

Hooiberg:
Rechtsachter de boerderij staat een originele hooiberg met 3 betonnen roeden uit 1928 en een stalen golfplaten dak. De berg heeft een doorsnede van 12 m en een grondoppervlakte van 90 m² en is thans in gebruik als overdekt terras. De berg kan eventueel dicht gebouwd worden.

Pergola met zonnepanelen:
Achter de schuurwoning is op de fundamenten van de oude ligboxenstal een pergola van ruim 30 x 5 m gebouwd met daarop 58 zonnepanelen (eventueel nog uit te breiden naar 87 panelen). De zonnepanelen liggen daarmee uit het zicht van de historische gebouwen. De huidige vijvers ter weerszijden van de pergola kunnen ingericht worden als zwemvijver.

1e verdieping

First floor farm house
63 m2 living quarters

Spacious landing with Velux roof windows. Through the door on the left, is a dressing room and en-suite toilet and basin, which leads to the master bedroom located at the front of the house, with eye-catching wooden beams and trusses. From which there is a gorgeous view over the meadows.

On the right side of the landing is the second bedroom with Velux roof windows on both sides. Directly adjacent to this second bedroom the third bedroom with also two roof windows and a window overlooking the "winter garden" living room.

First floor summerhouse
53 m2 living quarters
Overflow, spacious bedroom at the front with round window. Starting from the landing to the second bedroom with dormer window, directly followed by a space with separate toilet and basin. Adjacent the third bedroom with two roof windows and at the rear view of the polder landscape.

Tuinen

Op het landgoed treft u waterpartijen, weiland en bosgebieden aan met o.a. fruit en notenbomen

Bijzonderheden

Zeventiende -eeuwse boerderij, die in de begin jaren 90 van de vorige eeuw volledig is gerestaureerd.

NSW-landgoedstatus aangeleund met Teckop 11.

Fiscale voordelen: Rijksmonument, subsidie voor onderhoud, landgoedstatus; geen overdrachtsbelasting, lagere WOZ -waarde, 50 of 100 procent vrijstelling van successiebelasting, geen vennootschapsbelasting voor een op het landgoed gevestigd bedrijf.
Het zomerhuis en de schuurwoning hebben tussenmeters voor gas, water en elektra.
58 zonnepanelen met een opbrengst van ongeveer 11.000 kWh per jaar.
Maandelijks energiebedrag, na aftrek van terug levering stroom, 7000 kWh, 30,00 euro. Houtkachel gekoppeld aan de centrale verwarming. Vloerverwarming in de boerderij op de begane grond behoudens de voorkamers met radiatoren.
Alle gebouwen zijn volledig van isolatie voorzien, inclusief de beglazing, behoudens de authentieke gietijzeren stalramen. Tevens zijn zij voorzien van mechanische afzuiging.
Centrale stofzuig- en wateronthardingsinstallatie in de woonboerderij en schuurwoning
Centrale verwarmingsketel in het zomerhuis bouwjaar 2016
Centrale verwarmingsketel in de woonboerderij bouwjaar 2003
In 2015 is de rieten kap aan de westzijde vernieuwd.
In 2018 is de woonboerderij, het zomerhuis en de schuurwoning aan de buitenzijde geschilderd.
Op het landgoed treft u waterpartijen, weiland, moes- en bloementuin en bos aan.

HET CORONAVIRUS:
In dit kader, bieden wij u een innovatie waar u wat aan heeft. Vanaf nu kunt u samen met de makelaar van Groenendael Makelaardij B.V. digitaal door een object ‘lopen’. Net als bij een gewone bezichtiging.

HOE WERKT HET?
Wanneer u een woning van ons op Funda ziet, belt u ons en vraagt om een online bezichtiging. Of geeft u in het opmerkingsveld bij bezichtiging/contact aanvragen, aan dat u een online bezichtiging wenst.

In overleg met de makelaar, bezichtigt u de woning op een afgesproken tijdstip. Het enige wat u nodig heeft is een telefoon, pc of tablet en een internetverbinding. U hoeft niets te downloaden.

DE VOORDELEN OP EEN RIJ
Er is interactie met de makelaar, u kunt gericht vragen stellen.
U loopt geen risico op verspreiding van het coronavirus.
U krijgt een beter beeld van de woning dan met foto’s en plattegronden alleen.
U kunt de woning eenvoudig samen bekijken met bijvoorbeeld uw partner of iemand anders, die u anders ook graag had meegenomen naar de bezichtiging.

a. groepen niet groter dan 3 personen.
b. schud geen handen
c. houd minimaal 1,5 meter afstand.

Kenmerken

Postcode
3471 HG
Bouwjaar
1675
Gebruiks opp. wonen
487 m²
Inhoud
1906 m³
Perceel oppervlakte
12840 m²
Externe bergruimten
333 m²
Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
3
Aantal woonlagen
2
Balkon
Nee
Garage
Ja
Berging
Ja
Tuin
Ja
Terug naar overzicht