M.A. Reinaldaweg 22, Linschoten

M.A. Reinaldaweg 22, Linschoten

Swipe voor meer foto's

Omschrijving

Laat u verrassen met het uitzicht over de polder van deze prachtige en sfeervolle, rietgedekte woonboerderij van omstreeks 1850 en bekrachtig is tot een Rijksmonument. Aan deze boerderij is een “karnhok” gebouwd waarin vroeger het paard rondjes liep om de melk te karne. De boerderij is in 1973 verbouwd, onder architectuur, naar een woonboerderij en met behoud van zijn oorspronkelijke karakter en details en heeft een woonoppervlakte van 370 m2 en een inhoud van 1.600 m3. De woonboerderij telt een ruime woonkamer, moderne badkamer en telt vijf slaapkamers.

De goed onderhouden verbouwde woonboerdij “Engherweide” staat op een perceel grond van maar liefs 2.690 m² met een vriendelijke tuin, direct naast de boerderij het weiland van 5.570 m²; veel privacy en dat allemaal gelegen aan de rand van Linschoten met uitzicht over de weilanden. Volop recreatie in de omgeving, maar ook afreizen naar de pittoreske dorpen in de regio met een diversiteit aan restaurants. Woerden vervult een sterke regionale functie met een grote diversiteit aan winkels, scholen bushalte, station en sportvoorzieningen. De woonboerderij ligt op korte afstand van de Rijksweg A12, binnen veertig auto minuten van Amsterdam en Den Haag. Utrecht en Gouda bereikt u in twintig minuten. Kortom, een prima balans tussen de bereikbaarheid, het centrum van het land, de rust, ontspanning en ruimte.

Indeling

Vanaf de provinciale weg naar de woonboerderij met volop parkeer faciliteiten op eigen terrein. Wanneer u binnen treedt in een grote, sfeervolle hal met toegangen naar de toiletruimte, de kelder, opkamer, via een tussenhal naar de drie ruime slaapkamers welke gelegen zijn aan de voor-en de zuidzijde. De badkamer is bereikbaar via één van de slaapkamers en de tussenhal. Vanuit de hal naar de woonkamer van ruim 130 m² met een stenen vloer en een grote openhaard. Via de woonkamer naar de keuken en de bijkeuken aan de ene zijde. Aan de andere zijde van de woonkamer de aanbouw "karnehok" wat uitstekend te gebruiken is kantoor- of hobby ruimte. De diepe achtertuin is bereikbaar via de woonkamer, bijkeuken en de kantoor- hobbyruimte.
De inbouwkeuken (2012) is voorzien van vaatwasser, gaskookplaat, afzuigkap elektrische combi- magnetron en koelkast.
De in 2015 verbouwde badkamer is licht betegelde en voorzien van vrijstaand ligbad inloop douche, wastafelmeubel en wandcloset.

1e verdieping

Ruime overloop met de vierde slaapkamer aan de voorzijde. Verder op deze verdieping een grote geïsoleerde bergzolder met de technische ruimte voor de opstelling van twee centrale verwarmingsketel en indirect gestookte boiler.Bijzonderheden

De inbouwkeuken (2012) is voorzien van vaatwasser, gaskookplaat, afzuigkap elektrische combi- magnetron en koelkast.
De in 2015 verbouwde badkamer is licht betegelde en voorzien van vrijstaand ligbad inloop douche, wastafelmeubel en wandcloset.
In 2011 rietenkap vernieuwd
In 2008 twee combi ketels geïnstalleerd
In 2015 zijn de keldermuren geïnjecteerd
In 2016 is de Noordwest en de Noordoost gevel opnieuw gevoegd.
In 2017 is het buitenschilderwerk verricht.
Alle gevels zijn gereinigd
Retourleiding op de warmwaterleidingen.
Antieke estrikenvloer in de hal, toiletruimte, woonkamer

Gebruiks oppervlakte wonen 370 m²
Overige inpandige ruimte 99 m²
Gebouwgebonden buitenruimte 24 m²
Externe buitenruimte 24 m²
Kelder 4.00 x 2.80 mtr.

Erfpacht canon 13.875 euro per jaar. Erfpachtcanon alsmede het groot onderhoud is ficaal aftrekbaar ivm met de status Rijksmonument.

WOERDEN:
De gemeente Woerden bestaat uit ca 50.000 inwoners met een uitgebreid voorzieningenpakket van met onder meer vele basisscholen, voortgezet onderwijs van lagere technisch onderwijs tot aan Gymnasium, een streekziekenhuis, sportverenigingen en vele winkels in het centrum maar ook in het winkelcentrum in de directe omgeving.

Afstand tot:
Dorpskern 0,3 km
Oprit A12 1,5 km
Station 3,5 km
Ziekenhuis 2,5 km
Middelbare scholen (gemiddeld) 3,0 km (fiets)
http://www.groenendael-makelaardij.nl/aanbod/woningen--appartementen/willem-tholenstraat-7/

Bestemming: Wonen
Kadastrale gegevens Linschoten A: 1309 groot 26 are en 90 ca
Kadastrale gegevens Linschoten A: 1589 groot 55 are en 70 ca Weiland

Bezichtigingen in overleg.

Kenmerken

Postcode
3461 AK
Bouwjaar
1890
Gebruiks opp. wonen
370 m²
Inhoud
1628 m³
Perceel oppervlakte
8260 m²
Gebouwgebonden buitenruimten
24 m²
Overige inpandige ruimten
99 m²
Externe bergruimten
24 m²
Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
5
Aantal woonlagen
2
Balkon
Nee
Garage
Nee
Berging
Ja
Tuin
Nee
Terug naar overzicht