Dorpstraat 51, Linschoten

Dorpstraat 51, Linschoten

Swipe voor meer foto's

Omschrijving

Gelegen in Linschoten staat deze vrijstaande, karakteristieke ruime HERENHUIS in de Dorpstraat. Dit herenhuis heeft een woonoppervlakte van maar liefst 240 m² en bevindt zich op een perceel met een oppervlakte van circa 1100 m2. Het herenhuis is gebouwd in 1916 met authentieke elementen zoals; glas-in-lood ramen, hoge plafonds en een kamer en suite . Naast een voor- en achter woonkamer is er een ruime werkkamer en een eetkeuken op de begane grond. Het herenhuis telt vier (4 ) volwaardige slaapkamers en ruime badkamer op de eerste verdieping en op de tweede verdieping is er een grote zolderverdieping. Achter in de tuin wordt nog een nieuwe garage gebouwd. Rustig wonen in Linschoten, dat kan zeker in deze buurt. Dit is een kindvriendelijke buurt met gezinnen. Verder is het een betrekkelijk rustige omgeving gekeken naar de bevolkingsdichtheid. Het herenhuis is goed bereikbaar met voorzieningen in de buurt, gesitueerd in de dorpskern van Linschoten en op korte loopafstand van een supermarkt en diverse winkels. Daarnaast is de dichtstbijzijnde Rijksweg A12 in de nabije omgeving op slechts 3 auto minuten rijden.

Indeling

Via de voortuin, met een omsloten ijzeren hekwerk naar het bordes, bereikt u de entree met een paneeldeur voorzien van smeedijzeren deurroosters en bovenlichten, Achter deze deur is de vestibule met de meterkast. Via de vestibule naar de lange gang is aan de ene zijde de toegangsdeur naar de werkkamer met bergkasten en aan de andere zijde van de hal de toegangsdeur naar de sfeervolle woonkamer. De woonkamer is voorzien van authentieke details en hoge plafonds. In het zitgedeelte een openhaard en aan de voorzijde hoge ramen uitkijkend op de Dorpstraat. De voor- en achterkamer worden gescheiden door twee schuifdeuren (kamer en suite) met kastruimten. In de achterkamer is een groot raam met uitzicht op de diepe achtertuin. Terug naar de hal met trapopgang, toiletruimte en deur naar de ruime eetkeuken met inbouwkeuken. Vanuit de eetkeuken is er ook goed zicht op de achtertuin en aansluitend naar de bijkeuken.

1e verdieping

Ruime overloop, toegang naar twee (2) slaapkamers aan de westzijde met inbouwkasten. Aan de achterzijde op deze verdieping de derde slaapkamer ook met inbouwkasten. De vierde slaapkamer is gelegen op het zuiden. Verder een badkamer die voorzien is van douchecabine, ligbad en wastafel. Separaat de toiletruimte, deur naar het balkon en de trap naar de grote zolderverdieping.

2e verdieping

Via een vaste trap toegang naar de grote bergzolder.

Tuinen

Diepe achtertuin met een diversiteit van bomen en struiken. In de tuin wordt nog een nieuwe garage gebouwd.

Bijzonderheden

Linschoten is een dorp dat onderdeel is van de gemeente Montfoort in de Nederlandse provincie Utrecht. Linschoten is gelegen aan de N204 tussen Woerden en Montfoort. In het dorp gaat het riviertje de Lange Linschoten over in de Korte Linschoten.

Rijks beschermd gezicht Linschoten.
Gezicht Linschoten is een van rijkswege beschermd dorpsgezicht in Linschoten in de Nederlandse provincie Utrecht. De procedure voor aanwijzing werd gestart op 25 mei 1964. Het gebied werd op 8 augustus 1966 definitief aangewezen.
Panden die binnen een beschermd gezicht vallen krijgen niet automatisch de status van beschermd monument. Wel zal de gemeente het bestemmingsplan aanpassen om nieuwe ontwikkelingen in het gebied te reguleren. De gezichtsbescherming richt zich op de stedenbouwkundige en cultuurhistorische waardering van een gebied en wil het toekomstig functioneren daarvan veiligstellen.

LINSCHOTEN:
De gemeente Linschoten met een voorzieningenpakket van met onder meer basisscholen en sportverenigingen.
Linschoten is centraal gelegen tussen de steden Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Den Haag. Met de auto bent u binnen 3 minuten op de A12 en met 60 minuten naar de luchthaven (Schiphol).

Mocht u na lezen interesse hebben om meer informatie te ontvangen over deze woning of wilt de woning bezichtigen? Neem dan contact op met ons kantoor.

NEN2580:
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. “Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld.

Koopovereenkomst:
De koopovereenkomst is pas rechtsgeldig na ondertekening van verkoper en koper: Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig, eer is nog geen koop.
Er is pas sprake van een rechtsgeldige transactie als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend.

Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens nog niet gezien als een ondertekende koopovereenkomst.

Groenendael Makelaardij wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.

Kenmerken

Postcode
3461 CR
Bouwjaar
1915
Gebruiks opp. wonen
240 m²
Inhoud
1270 m³
Perceel oppervlakte
1101 m²
Gebouwgebonden buitenruimten
11 m²
Overige inpandige ruimten
83 m²
Externe bergruimten
28 m²
Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
4
Aantal woonlagen
4
Balkon
Ja
Garage
Ja
Berging
Ja
Tuin
Ja
Terug naar overzicht