De Kazerne 9, Woerden

De Kazerne 9, Woerden

Categorie:
Woningen & appartementen
Vraagprijs:
€ 1.950,- per maand

Swipe voor meer foto's

Omschrijving

Schitterend, comfortabel en authentiek wonen in een historische pand midden in het centrum van Woerden.

"De Kazerne" staat in het kloppende hart van Woerden, pal aan het Kerkplein. Het historische pand met allure is omringt door winkels en restaurants. De in classicistische stijl gebouwde blikvanger dateert uit een tijd dat de Staten van Holland een versterking van de Hollandse Waterlinie als verdediging van het gewest Holland noodzakelijk achten. Eind 1790 was het gebouw grotendeels voltooid. Het elegante gebouw bestaat uit drie vleugels: aan de Groenendaal, de Kazernestraat en aan de Willemshof. De langgerekte vleugels omsluiten een knus binnenplein. Tot 1879 werd de Kazerne als garnizoen gebruikt. Later werd het nog sporadisch ingezet als onderdak voor militairen. Van 1951 tot 1961 woonden oud-KNIL militairen er met hun gezinnen. In 1976 werd, na een restauratie, het politiebureau in het monument gevestigd. Op het Kerkplein staat de laatgotische Petruskerk uit 1450 en de aangrenzende kerktuin.

In 2006 is De Kazerne volledig gerestaureerd en werden op de verdiepingen vijf royale appartementen gerealiseerd. Alleen dit appartement heeft een uitzicht over de Kruittorenweg, de molen "De Windhond", het Kazerneplein en heeft een woonoppervlakte van maar liefs 186 m².

Dit vier-kamer appartement is hoogwaardig afgewerkt heeft een royale living met hoge plafonds, ruime woonkeuken met luxe inbouwkeuken, grote ramen en tal van karakteristieke details.

Mocht dit appartement te klein zijn is het mogelijk het appartement te vergroten met het aangrenzende appartement Kazerne 8 met een woonoppervlakte van 119 m².

Indeling

Via een gezamenlijk entree komt u binnen in een breed, licht, en fraai afwerkt trappenhuis wat toegang geeft naar de twee appartementen welke gelegen zijn op de eerste en tweede verdieping.

1e verdieping

Entree, hal, garderobe, toiletruimte met wandcloset en fontein. Via de hal naar de ruime, lichte eetkeuken van 38 m² met L-vormige "Next 125" inbouwkeuken met uitzicht op de binnenplaats. In het verlengde van de eetkeuken de royale vierkante woonkamer van meer dan 40 m². De woonkamer heeft uitzicht op de Kruittorenweg, de molen en de binnenplaats. De woonkamer is voorzien van een sfeervolle gashaard met afstandsbediening, heeft zes grote authentieke schuiframen met voorzetramen en een plafondhoogte van ruim 3 meter. De vloer op deze verdieping is voorzien van een houtenvloer en de wanden alsmede de plafonds zijn licht en glad afgewerkt. Tussen de eetkeuken en de woonkamer is de trapopgang en aan de achterzijde een diepe bergingsruimte.

2e verdieping

Trapopgang, lichte overloop, slaapkamer van 36 m2. met diepe- en inloopkast. Deze slaapkamer met een dakvenster is gelegen aan de Kruitorenweg. Terug naar de overloop. Via de gang naar moderne lichte badkamer, ruime bergingsruimte en de tweede en derde slaapkamer met uitzicht over het Kazerneplein. Verder is er een aparte ruimte met de aansluitpunten voor wasmachine en droger. Door de vele ramen en de dakvensters is er veel daglicht aanwezig. De kapconstructie is authentiek; de originele balken uit 1790 zijn behouden gebleven en verklappen de monumentale signatuur. Deze gehele verdieping, behoudens de badkamers, is voorzien van een houtenvloer.

Bijzonderheden

Inbouwkeuken is voorzien van:
- twee Koel/vrieskast
- twee vaatwasmachines
- Elektrische oven/magnetron
- Elektrische oven
- inductiekookplaat
- ingebouwde afzuigkap
- Warmhoud kast (bordenwarmer)
- De apparaten zijn van Siemens.

Luxe badkamer op de 2e verdieping:
- Douche met douchewand
- kunststof ligbad
- wastafelmeubel
- wandcloset

Techniek:
- Nefit Hrc 30 Cw5
- Airconditioned units in de woonkamer, woonkeuken en de twee slaapkamers.
- Moderne witte gashaard met afstandsbediening.

De service kosten bedragen 199,00 euro per maand.

- Wonen in het centrum in een monumentaal pand.
- Parkeerfaciliteiten op korte afstand
- Externe berging in de direct omgeving.
- Authentieke ornamenten en schuiframen
- Hoge plafonds
- Eetkeuken met hoogwaardig apparatuur
- Drie slaapkamers
- Intercom aanwezig
- Vrij uitzicht op het Kruittorenweg en het Kazerneplein

Mocht dit appartement te klein zijn is het mogelijk dit te vergroten met het aangrenzende appartement "Kazerne 8".
Dit appartement heeft een woonoppervlakte van 119 m² zodat de totale woonoppervlakte meer dan 300 m² zal bedragen

De gemeente Woerden bestaat uit ca 52.000 inwoners met een uitgebreid voorzieningenpakket van met onder meer vele basisscholen, voortgezet onderwijs van lagere technisch onderwijs tot aan Gymnasium, sportverenigingen en vele winkels in het centrum. Woerden ligt centraal tussen de steden Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Den Haag. Met de auto bent u binnen 8 minuten op de A12, in circa 20 minuten op de A2 en binnen 55 minuten van de luchthaven (Schiphol). Woerden, centraal gelegen in het Groene Hart, heeft een bruisend centrum met volop parkeergelegenheid, op korte afstand van het station, met al haar monumentale panden, modieuze kledingwinkels, warme bakkers, ambachtelijke slager en bruine cafés.

Aangrenzend het nieuwe en gezellige stadsplein met zonnige terrassen en restaurants van uiteenlopende stijl en smaak. Woerden is door haar centrale ligging in het Groene Hart het ideale start- en finishpunt voor wandel- en fietsroutes.

Mocht u na lezen interesse hebben om meer informatie te ontvangen of wilt het appartement bezichtigen? Neem dan contact op met ons kantoor.

Fotografie:
TEXT EXTRA Daniëlle Verweij

Kenmerken

Postcode
3441 AZ
Bouwjaar
2006
Gebruiks opp. wonen
183 m²
Inhoud
724 m³
Externe bergruimten
8 m²
Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3
Aantal woonlagen
2
Balkon
Nee
Garage
Nee
Berging
Ja
Tuin
Nee
Terug naar overzicht