Rietveld 40, Woerden

Rietveld 40, Woerden

Categorie:
Overige
Vraagprijs:
€ 550.000,- k.k.
Documenten:

Swipe voor meer foto's

Omschrijving

Een landelijk plekje voor de verwezenlijking van uw nieuw te bouwen vrijstaande woning in de vrije natuur met uitzicht over de polder, gelegen in het buitengebied van Woerden.
Wilt u dichtbij alle voorzieningen een eigen huis bouwen, maar wél in een landelijke omgeving wonen, dan is de Rietveld beslist de moeite van een bezoek waard.

Kavel grond van ca 6000 m² eigen grond.
U koopt de grond met de (openhuis) opstallen.
Op de bestemmingsvlak * (W) kunt u een woning bouwen met een bijgebouw.
Het bouwblok is aangegeven op de bestemmingskaart (41)
Kadastrale gegevens :
Rietveld sectie B, nummer 1157 Groot 59 are en 70 ca

* bestemmingsvlak = een op de plankaart door bestemmingsgrenzen omsloten vlak van gronden met eenzelfde bestemming.
* bestemmingsgrens = een op de plankaart als zodanig aangegeven lijn, die de grens vortm tussen bestemmingsvlakken
* Bestemmingsomschrijving = De op de plankaart al "Wonen"aangewezen gronden zijn bestemd voor:
woondoeleinden met bijbehorende voorzienningen, waaronder erf, tuin, watergangen en parkeerplaatsen.
* een woning mag uitsluitend worden gebouwd ter plaatse van de bestaande woning, tot een inhoud van hoogste 600m³
* het bestemmingsplan blz. 61, 62 en 63 zijn bijgesloten.

Bijzonderheden

Een van de open en gezellige plaatsen aan de Oude rijn is Woerden. Indrukwekkende en elegante historische monumenten geven de stad een eigen karakter. Het levendige centrum met een ruime keuze aan winkels, restaurants, cafés en terrassen is uitnodigend en ligt op fietsafstand van uw woning.

In het sfeervolle Woerden met deels beschermd stadsgezicht voelt u zich vast en zeker helemaal thuis. Uiteenlopende evenementen creëren een bruisende gemeenschap. Verder zijn er hockey-, tennis-, voetbal- en andere sportverenigingen.
Even ontspannen op de golfbaan? Binnen vijftien autominuten kunt u afslaan op één van de twee golfclubs die in de directe omgeving liggen. Zoekt u gewoon rust? Mooi, de natuur is overal rondom Woerden.

Woerden is de hoofdstad van het Groene Hart. De verschillende gebieden binnen het Groene Hart van Holland hebben hun eigen karakter en uitstraling. Ieder gebied is uniek qua ligging, landschap en cultuurhistorie. Samen maken zij het Groene Hart van Holland een bijzonder landschap.

Voor kinderen vormt Woerden een fantastische plek om op te groeien. Er is ruimte om te spelen en ontdekken. Bovendien kent Woerden goede scholen voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Van VMBO tot Gymnasium. Utrecht, Amsterdam en Rotterdam zijn uitstekend bereikbaar. Naast een NS-station zijn de uitvalswegen naar Utrecht, Amsterdam en Rotterdam dichtbij.

Randstad
Vanuit uw garage duurt het ongeveer 20 minuten voordat u in Utrecht bent. Aangezien het slechts 20 kilometer is tot hartje centrum kunt u op een mooie dag ook de fiets nemen. Amsterdam is met een kleine 40 kilometer en 35 autominuten niet veel verder.
Rotterdam is bijna precies dezelfde afstand en bereikt u ook binnen een half uur met de auto.

Horeca
Er zijn talloze restaurants in de directe omgeving. Het aanbod varieert van gemoedelijke brasserieën tot exquise sterrenrestaurants. in het oude stadscentrum van Woerden is het ook goed toeven. Er zijn inmiddels tientallen restaurants, bistro's, kroegjes en lunchrooms. op en rond het Kerkplein in Woerden is het elke dag een gezellige drukte.

Beleving
er is haast elke week wel een evenement te beleven in Woerden. Van Koeiemarkt tot vakantieweek. Woerden bruist. Voor ieder wat wils, jong en oud. Het voordeel is dat u het zelf op kan zoeken. als u geen drukte wenst, blijft u thuis op de mooiste plek in de Randstad.

Woerden kent een gezellig uitgaansleven. De dorpse gezelligheid en sfeervolle uitstraling maakt de stad een geliefde plek voor bewoners en bezoekers. Met drukbezochte cafés, bruisende evenementen, bowlingbaan, bioscoop en theater 'Het Klooster' heeft Woerden een aantrekkelijk aanbod om uit te gaan. Cafés en terrassen zijn overal in het centrum te vinden. Al vroeg in de avond kun je terecht bij diverse gezellige cafés.
Op het kerkplein vind je de Pomier, met een prachtig overdekt terras. Hier kun je ook je eigen lunch meenemen! Even rustiger zitten? Dan ben je bij Breuren of Van Rossum in het stadshotel op het goede adres. Bij de meeste cafés kun je ook een stadshap eten!
Bij Viviamo, tegenover het stadshotel, komt u in Italiaanse sferen. Hier serveert men alleen het allerbeste wat Italië te bieden heeft. Een kleine greep uit het diverse aanbod want in en rondom het Kerkplein en het centrum vind je nog veel meer gezellige cafés en mooie restaurants waar je heerlijk kunt happen en sappen.

Culinaire belevenis. aan de rand van het centrum vind je de Dukdalf en De Markies. Hoogstaand culinair genieten, daarvoor staan deze restaurants garant. Markant genieten op één van de mooiste plekjes in het Groene Hart, in het pittoreske dorpje Linschoten zitten twee vooraanstaande restaurants. Bij Mette is een sfeervol restaurant, bekroond met een BIB Gourmand. Restaurant De Burgemeester heeft zelfs een Michelinster gekregen.

Struin over de boerenmarkten. Van oudsher brengen boerenfamilies hun verse producten naar Woerden. Deze traditie is nog steeds te beleven in de historische kern van de stad. Dankzij de innige band met het platteland vind je op de gezellige boerenmarkten een veelzijdigheid aan verse streekproducten. Het hele jaar door vind je elke zaterdag op het Kerkplein de enige, echte Boerenstreekmarkt in Woerden met verse streekproducten uit het Groene Hart van Holland. Elke 2de Zaterdag van de maand vind je nog meer streekproducten op de Grote Boerenstreekmarkt. van april t/m augustus is er een Boerenkaasmarkt te vinden in Woerden, waar echte boerenkaas wordt verhandeld. De historische kaashandel wordt zichtbaar gemaakt in een tableau vivant. Ontdek de ambachtelijke markt, proef de frisheid van het land in de kazen en ontdek de historie van het kaasmaken.

Fotografie:
TEXT EXTRA Daniëlle Verweij
Bestemming: wonen

Kadastrale gegevens Rietveld B: 1157 59 are en 70 ca

Kenmerken

Postcode
3443 XC
Perceel oppervlakte
5970 m²
Balkon
Nee
Garage
Nee
Berging
Nee
Tuin
Ja
Terug naar overzicht