Hoofdweg, Zegveld

Hoofdweg, Zegveld

Categorie:
Overige
Vraagprijs:
€ 499.000,- v.o.n.
Documenten:

Swipe voor meer foto's

Omschrijving

Op de locatie van voormalig boerderij "De Lindehoeve" aan de Hoofdweg 80 in Zegveld ontstaat de mogelijkheid om een prachtige woonkavel op een unieke plek in de randstad te creëren. Dit biedt u de kans om hier uw droomhuis te bouwen!
Wij bieden u aan: een bouwkavel aan het water met een plan voor een nieuw te bouwen vrijstaande woning, berging, parkeerplaatsen op eigen terrein ondergrond en tuin.
Midden in het dorp Zegveld, in de bebouwde kom, treft u deze royale kavel aan; de boerderijwoning (kavel 1) € 499.000,- V.O.N. incl. BTW
- Op deze bouwkavel is de mogelijkheid om een vrijstaande woning te bouwen van 1407 m³.
- Het is ook mogelijk om een kleinere woning te bouwen, echter het type woning dient wel hetzelfde te zijn.
- Bebouwd oppervlakte begane grond is 180 m².

Het water rond om deze kavel maakt het bijzonder. De (diepe) tuin geeft veel mogelijkheden. Als u in de tuin zit waant u zich ver van alle drukte die de randstad met zich meebrengt. Maar als u de auto neemt bent u rond de 40 minuten in het centrum van Utrecht, Amsterdam en Rotterdam. Het gezellige en charmante centrum van Woerden is op korte fietsafstand gelegen. De getoonde foto's zijn inspiratievoorbeelden voor de mogelijkheden op deze fraaie en levendige locatie.

Zegveld (Gemeente Woerden), hoofdstad van het groene hart
Woerden is de hoofdstad van het groene hart van Holland. Het kloppend hart, waar stad en land elkaar ontmoet. De historische binnenstad heeft naast de bekende landelijke formules vele boetiekjes, speciaalzaken en horecagelegenheden. Jaarlijks worden er tientallen evenementen georganiseerd, voor elk wat wils. Woerden is dus met recht een bruisende stad! De gemeente Woerden telt ruim 52.000 inwoners. Er zijn diverse basis- en voortgezet onderwijs instellingen op fietsafstand beschikbaar. Diverse sportverenigingen, winkelcentra en horeca gelegenheden ook per fiets bereikbaar.

Zegveld is een voormalige gemeente en dorp in de gemeente Woerden in de provincie Utrecht. Het dorp is gelegen op de grens van de polders Zegveld en Zegvelderbroek en heeft 2.300 inwoners (4 oktober 2019).

Indeling

Kavel en randvoorwaarden
Er ontstaat de mogelijkheid om een royale kavel te ontwikkelen.
De bouwvoorwaarden:
Er mag een vrijstaande woning worden gerealiseerd die past op deze locatie binnen het beeldkwaliteitsplan. De voorwaarden zijn vergelijkbaar met andere woningen in het gebied. Graag overhandigen wij u de informatie, waar u in de bijlage “bouwvoorschriften” en alle randvoorwaarden kunt nalezen.

Uit het haalbaarheidsonderzoek is gebleken, dat er een kleinere woning gebouwd mag worden, mits de woning past binnen het beeldkwaliteitsplan.Bijzonderheden

Het is ook mogelijk om een kleinere woning te bouwen, echter het type woning dient wel hetzelfde te zijn.


Een droomlocatie!
- Op deze bouwkavel is een vrijstaande woning te bouwen van 1407 m³.
- Bebouwd oppervlakte begane grond is 180 m².
- Unieke locatie in de randstad
- Ruime tuin
- Op fietsafstand van Woerden centrum
- Winkelcentrum op loopafstand
- Diverse sport- en recreatievoorzieningen in de buurt
- Basisscholen en voortgezet onderwijs in directe omgeving
- Amsterdam, Utrecht en Rotterdam binnen 40 minuten bereikbaar
- Prima ontsluiting naar snelwegen
- De mandelige weg wordt van beton vervaardigd.
Dit beeldkwaliteitsplan omschrijft de visie voor de herontwikkeling van het perceel aan de Hoofdweg 80 te Zegveld.
Zegveld bestaat uit een kern met drie agrarische linten, (Hoofdweg, Milandweg en Molenweg). Het plan is gelegen aan één van de agrarische linten van Zegveld, de Hoofdweg. Deze agrarische linten geven het traditionele, dorpse karakter van Zegveld weer.
De bebouwing langs deze linten bestaan o.a. uit statige boerderijen georiënteerd op het oude lint en karakteristiek voor het veenweide landschap.
Langs de Hoofdweg is de bebouwingsdichtheid hoog, maar de grote voortuinen of historische boomgaardjes en poldersloten geven het toch een groen en landelijk aanzien.

De oude boerderijen langs de Hoofdweg zijn karakteristiek. De boerenerven rondom deze boerderijen kenmerken zich een kaprichting haaks op de weg. De erven worden vaak gemarkeerd door heldere entrees, een recht grindpad met aan beide zijde een geleiding van hagen of bomen. Veelal wordt de hoofdmassa omzoomt door een diepe voortuin of kleine fruitboomgaard en een enkele grote, karakteristieke boom (beuk of eik). De bebouwing is links en rechts van de oprit geplaatst waardoor er een doorzicht ontstaat naar het groene achterland.

Kenmerken

Postcode
3474 JH
Perceel oppervlakte
1079 m²
Balkon
Nee
Garage
Nee
Berging
Nee
Tuin
Nee
Terug naar overzicht